9 Φεβ 2010

Απεργιακή κινητοποίηση της 10 του Φλεβάρη

(ενημέρωση σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση της 10/2/2010 από το Δ.Σ.του Συλλόγου)
 
Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που  με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα δημοσιονομικά προβλήματα εντείνεται το ξήλωμα όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας πολύ γρήγορα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, συνεχίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ,  συνεχίζει την επίθεση σε βάρος του εισοδήματος των εργαζόμενων, της απασχόλησης, των κοινωνικών αγαθών σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μειώνει τις ήδη χαμηλές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων από 4% έως 15%
• αλλάζει προς το δυσμενέστερο για τους μισθωτούς το φορολογικό σύστημα και μειώνει το αφορολόγητο ποσό
• απολύει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους
• παγώνει και πάλι τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αποδυναμώνει τα ταμεία
• προετοιμάζει το έδαφος για περαιτέρω περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα λιτότητας όχι μόνο το 2010 αλλά και για την επόμενη τριετία  που τα βάρη θα πληρώσουν και πάλι τα μόνιμα υποζύγια, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι,φοροεπιδρομή,απολύσεις, απορρύθμιση της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Επιχειρεί να καταστήσει την κρίση ως μια ιδανική ευκαιρία για μόνιμου χαρακτήρα αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, που μας γυρίζουν σε συνθήκες μεσαίωνα. Οι εργαζόμενοι δε χρωστάμε τίποτε. Να σταματήσει η τρομοκρατία των ελλειμμάτων.
Η πολιτική που προκάλεσε την κρίση δε μπορεί να είναι και το φάρμακο για την αντιμετώπισή της.

Το ασφαλιστικό ανοίγει για:
• να αυξηθούν τα όρια ηλικίας,
• για να μειωθούν συντάξεις,
• για να αυξηθούν τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων.
Οι προτάσεις και οι προθέσεις της κυβέρνησης οδηγούν σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων. Η περίφημη Εθνική σύνταξη που εξαγγέλλουν ότι θα δίνουν σε όλους, θα είναι απλά “προνοιακό επίδομα” και δε θα ξεπερνά τα 400 ευρώ. Το υπόλοιπο τμήμα των συντάξεων, θα δίνεται από τα επαγγελματικά ταμεία με επιπλέον εισφορές των ασφαλισμένων, χωρίς να έχει την εγγύηση του κράτους. Γίνεται φανερό ότι το ασφαλιστικό όπως και το μισθολογικό δεν αντιμετωπίζονται ως κοινωνικά θέματα αλλά ως δημοσιονομικά προβλήματα.
Η υπουργός Παιδείας προσδιόρισε ως στόχο του εκπαιδευτικού μας συστήματος, όχι τη γενική μόρφωση και την ολοκληρωμένη γνώση αλλά  το να εφοδιάσει τους μαθητές με ένα «χαρτοφυλάκιο δεξιοτήτων και ικανοτήτων».
Οι υποσχέσεις για αύξηση των δαπανών για την παιδεία κατά 1 δις αποδείχθηκε από την κατάθεση του προϋπολογισμού ότι ήταν πλασματικές
Το ίδιο ισχύει και για τις υποσχέσεις για την κατάργηση της ωρομισθίας.
Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν τις προτάσεις για τον νέο τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών αλλά και τις αλλαγές που θα επέλθουν από την εφαρμογή του σχεδίου “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”, προσβλέπουν σε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.
Οι παραπάνω εξελίξεις κάνουν αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, την αντίδραση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος
Οφείλουν και υποχρεούνται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να οργανώσουν αγώνες ενωτικούς, ταξικούς, πολύμορφους, δυναμικούς με διάρκεια και κλιμάκωση για να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι. Η μαζική αντίδραση των εργαζομένων με απεργίες, συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες ,είναι μονόδρομος για ν’ αποτρέψουμε την επιστροφή στον εργασιακό και μισθολογικό μεσαίωνα που οι αγορές θέλουν να επιβάλλουν.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στο πρώτο φετινό απεργιακό βήμα.
Αγωνιζόμαστε για αυξήσεις που να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας, για τα  εργασιακά δικαιώματα μας.
Δεν θα δεχθούμε καμιά μείωση στις αποδοχές μας και περαιτέρω επιδείνωση  των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Δεν θα ανεχθούμε το “μεσαίωνα” που μας ετοιμάζουν.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ