6 Δεκ 2010

Πρόγραμμα eTwinning

Φέτος το σχολείο μας απέκτησε ένα αδελφό σχολείο στην άλλη άκρη της Ευρώπης. Αδελφοποιήθηκε ηλεκτρονικά μέσω του ευρωπαϊκού πρόγραμματος etwinning με το δημοτικό σχολείο Orchard Vale Community School στο Ντέβον της Μεγ.Βρετανίας. Στόχος της αδελφοποίησης είναι η εκπόνηση εργασιών απο κοινού και η επικοινωνία με μαθητές και δασκάλους από άλλες χώρες, έτσι ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις κι εμπειρίες και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Επίσης οι μαθητές αναπτύσσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες χρησιμοποιώντας τη ξένη γλώσσα σε πραγματικές συνθήκες.
Η διαδικτυακή συνεργασία μεταξύ των σχολείων μας ήρθε σαν αποτέλεσμα της περσινής σχέσης που δημιουργήθηκε μεταξύ των μαθητών μέσω της αλληλογραφίας που διατηρήσαμε όλη την χρονιά.Το πρόγραμμα που πραγματοποιούμε φέτος είναι περιβαλλοντικό κι έχει ως θέμα την Κλιματική Αλλαγή. Υπεύθυνες του προγράμματος είναι από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου η δασκάλα Lully Newman κι από την πλευρά του σχολείου μας η καθηγήτρια Αγγλικών Σοφία Χατζοπούλου.
H πρώτη δραστηριότητα των μαθητών μας ήταν να ανταλλάξουμε αφίσες με φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν στις χώρες μας και σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεπτείτε την ιστοσελίδα www.etwinning.net