30 Οκτ 2009

Το ξυπόλυτο τάγμα

Η Στ΄ τάξη του σχολείου μας πήγε σήμερα στη Χώρα της Άνδρου για να παρακολουθήσει την ταινία "Το ξυπόλυτο τάγμα".


Η ταινία η οποία είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, προβλήθηκε από την  Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Το Ξυπόλυτο Τάγμα (The barefoot batallion) του Γκρεγκ Τάλλας
 Υπόθεση: Το Ξυπόλυτο τάγμα είναι η αληθινή ιστορία 160 παιδιών, που η δράση τους πήρε διαστάσεις μύθου όταν διώχτηκαν από τα ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατακτητές στα χρόνια της κατοχής του B’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα παιδιά μεταβάλλονται σ’ ένα είδος καλόκαρδης ηρωικής συμμορίας, που κλέβει από τους Γερμανούς και του μαυραγορίτες για να συντηρεί τα μέλη της κι όσους μπορεί από τον κόσμο γύρω της.
Eπίσης, πέρα από την αρωγή που παρείχαν στο κόσμο, κατάφερναν με την εξυπνάδα και το κουράγιο τους να βοηθούν την Αντίσταση, βρίσκοντας τρόπους να φυγαδεύουν στη Μέση Ανατολή Έλληνες, Αμερικάνους και Εγγλέζους αξιωματικούς, με σκοπό να ενωθούν με τους εκεί συμμαχικούς στρατούς.

Ευχαριστούμε θερμά την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου για τη συνεργασία και την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά μας να παρακολουθήσουν αυτή την τόσο καλή ταινία.