26 Σεπ 2009

Αν ήμουν Πρωθυπουργός....

Στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές του Οκτώβρη, οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του Σχολείου μας, ήρθαν στη θέση του...Πρωθυπουργού και "ανέλυσαν το προγραμμά τους":


Αν ήμουν Πρωθυπουργός θα έδινα χρήματα σε όποιον τα είχε ανάγκη και θα έφτιαχνα πολλά νοσοκομεία στα νησιά. Θα έδινα μεγαλύτερες συντάξεις στους συνταξιούχους και θα κατασκεύαζα καινούρια σχολεία.
Χαρά

Αν ήμουν Πρωθυπουργός θα έβαζα στην κυκλοφορία περισσότερα λεωφορεία χωρίς καυσαέριο. Θα έφτιαχνα καινούρια σχολεία και θα έδινα δουλειά σε ανέργους. Οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν τα σύνταξή τους όταν έφταναν 50 χρονών γιατί δεν είναι δίκαιο οι μεγάλοι άνθρωποι να δουλεύουν μέχρι τα 65. Θα έφτιαχνα αεροδρόμια στα νησιά και θα έχτιζα σπίτια για τα ορφανά παιδιά.
Ολυμπία

Αν ήμουν Πρωθυπουργός θα έδινα λεφτά στους φτωχούς. Θα έφτιαχνα γήπεδα με αληθινό γρασίδι και μεγάλα σπίτια για τους φτωχούς.
Κώστας

Θα έφτιαχνα σχολεία. Σε κάθε σχολείο θα υπήρχε γυμναστήριο και πισίνα. Θα επισκεύαζα τους δρόμους. Θα άλλαζα τα μαγαζιά και θα τα έκανα μεγαλύτερα.
Ερίσα

Θα έφτιαχνα όλες τις παιδικές χαρές και γυμναστήρια. Θα έφτιαχνα περισσότερα τραμ και πολλά αεροδρόμια.
Ειρήνη

Όταν γίνω Πρωθυπουργός θα ενισχύσω τα σχολεία σας. Θα αλλάξω τον τρόπο μετακίνησής σας και οι δρόμοι θα είναι πιο ομαλοί. Θα φτιάξω πιο ασφαλείς παιδικές χαρές για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Θα κάνουμε επίσης αλάνες για να παίζουν τα παιδιά και να μην κινδυνεύουν να τα χτυπήσουν αμάξια. Να θυμάστε, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος. Ψηφίστε με και η ζωή σας θα αλλάξει.
Βασιλική


Θα έκανα δενδροφύτευση σε όλα τα καμμένα. Θα έκανα αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις για να βγει η χώρα απ'την οικονομική κρίση. Θα έφτιαχνα κέντρα υγείας και νοσοκομεία στα νησιά και τα χωριά. Θα έφτιαχνα τους δρόμους και δεν θα άφηνα τα πλοία να ρίχνουν πετρέλαιο στις θάλασσες.
Αβραάμ

Αν ήμουν Πρωθυπουργός θα είχα αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων. Θα έφτιαχνα νέα σχολεία. Θα έδινα φαγητό και νερό στους φτωχούς και περισσότερα χρήματα στους ανθρώπους που έχουν βγει στη σύνταξη. Τέλος θα φρόντιζα να μην υπάρχει τόσο πολύ καυσαέριο.
Ράνια

Θα έβγαζα καινούριους κανόνες για τα κατοικίδια. Θα έφτιαχνα σπίτια που θα είχαν μέσα αδέσποτα σκυλάκια. Θα έφτιαχνα γυμναστήρια στα νησιά και μεγάλα σπίτια για τους φτωχούς για να μπορούν να ζήσουν. Θα φρόντιζα να μην υπάρχει κακοποίηση προς τα μικρά παιδιά και τα ζώα.
Κωνσταντίνα

Εγώ σαν Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έδινα μεγαλύτερες αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους. Θα έδινα περισσότερα χρήματα στους αγρότες και θα μείωνα τις τιμές των προϊόντων. Οι άνθρωποι θα παίρνουν σύνταξη στα 54. Στα νησιά θα έφτιαχνα περισσότερα περισσότερα νοσοκομεία. Και όλα αυτά αν με ψηφίσετε.
Γιώργος

Θα έδινα στους ανθρώπους περισσότερα λεφτά και 3.000€ σε κάθε μαθητή για να αγοράσει τα απαραίτητα για το σχολείο. Θα έβαζα όλα τα εργοστάσια σε ένα σημείο μακριά απ'τις πόλεις. Θα έφτιαχνα περισσότερα αεροδρόμια και νοσοκομεία. Θα έφτιαχνα μεγάλα πάρκα για να πηγαίνουν οι άνθρωποι και να χαλαρώνουν.
Μιχάλης

Θα άλλαζα τα σχολεία. Θα ήταν μεγαλύτερα και με μεγάλα γυμναστήρια. Θα έδινα περισσότερα χρήματα στους φτωχούς και θα έβαζα αεροδρόμια σε όλα τα νησιά. Θα βοηθούσα τυος ανθρώπους να βρουν δουλειά.
ΓιάννηςΘα έφτιαχνα καινούρια σχολεία, θα μείωνα το καυσαέριο και θα απαγόρευα το κάπνισμα. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να καπνίζουν μόνο στα σπίτια τους και άμα δεν το τηρούσανε θα έβαζα αστυνομικούς να τους πιάσουν. Θα έκανα τα μαγαζιά πιο φτηνά και θα έδινα μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς. Θα κατασκεύαζα περισσότερα μουσεία και μαγαζιά για να έχουμε τουρίστες.
Βασίλης


Θα έκανα καινούρια σχολεία. Θα έδινα περισσότερα χρήματα στους οδηγούς λεωφορείων και θα μείωνα τα έξοδα της Ελλάδας. Θα επισκεύαζα τα παλιά λιμάνια και θα γινόντουσαν περισσότερα δρομολόγια με κάθε είδους μεταφορικά μέσα. Θα έδινα δουλειά σε 4.000 ανέργους και θα άλλαζα τα παλιά πλοία με καινούρια.
Αλέξανδρος


Θα άλλαζα σε όλα τα σχολεία τα παράθυρα που παίρνουν νερό. Θα έφτιαχνα σπίτια για όσους τα έχασαν από τη φωτιά. Οι άνθρωποι θα έπαιρναν σύνταξη από τα 35!! Θα έφτιαχνα καλύτερα και μεγαλύτερα γήπεδα και στις Κυκλάδες θα έφτιαχνα νοσοκομεία και αεροδρόμια. Θα έβαζα καινούρια και πιο μεγάλα καράβια.
Ξένια


Θα έφτιαχνα περισσότερους δρόμους. Θα έδινα μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς και θα υπήρχαν περισσότερες θέσεις εργασίας. Θα έφτιαχνα λιμάνια, αεροδρόμια, νοσοκομεία και κέντρα ψυχαγωγίας.
Δήμας


Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε τον κόσμο μας. Θα έπρεπε να τον είχαμε αλλάξει από παλιά. Καινούρια σχολεία και δρόμοι.
Γεωργία


Θα άλλαζα τους δρόμους και θα έκανα αυξήσεις στους μισθούς. Θα έχτιζα γέφυρες και θα έκανα τους φτωχούς πλούσιους. Δεν θα έβαζα φόρους και θα έφτιαχνα κέντρα υγείας σε όλα τα νησιά.
Χρύσα