5 Ιουν 2011

5 Ιουνίου:Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Στα δάση και στις υπηρεσίες που προσφέρουν στην ανθρωπότητα είναι αφιερωμένη η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Τα δάση καλύπτουν το ένα τρίτο της μάζας της επιφάνειας της γης, εκτελώντας ζωτικής σημασίας λειτουργίες και υπηρεσίες σε ολόκληρη την ανθρωπότητα που καθιστούν τον πλανήτη μας ζωντανό.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι ένα ετήσιο γεγονός που αποσκοπεί στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών δράσεων. Η καθιέρωσή της ξεκίνησε το 1972 και τείνει να γίνει ένα από τα κύρια μέσα, μέσω των οποίων τα Ηνωμένα Εθνη υποκινούν την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη σχετικών πολιτικών και δράσεων.Μέσα από αυτή, το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών ουσιαστικά προσωποποιεί τα περιβαλλοντικά ζητήματα δραστηριοποιώντας τους πολίτες ανά τον κόσμο όχι μόνο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλά και να γίνουν πρεσβευτές για την αλλαγή υπέρ της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

Επιπλέον είναι μία ημέρα που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους διαφορετικών καταβολών να ενωθούν ώστε να εξασφαλίσουν μια καθαρότερη, πιο «πράσινη» και φωτεινότερη προοπτική για τους ίδιους και τις μελλοντικές γενιές.

Πηγή: Ημερησία