25 Νοε 2009

Το μάθημα ξεκινά...

Από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009 είναι μαζί σας το portal www.mathima.gr το οποίο αποτελεί το κέντρο όλων των δικτυακών τόπων εκπαίδευσης στην Ελλάδα.


Σκοπεύει στην εξυπηρέτηση όλων όσων αναζητούν για τους ίδιους ή για τα παιδιά τους, σπουδές, μαθήματα κάθε είδους, επιμόρφωση σε οποιονδήποτε τομέα και γενικότερα εκπαίδευση.
Στοχεύει στην πληρέστερη καταγραφή των παρόχων εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στην έγκυρη εκπαιδευτική ενημέρωση, στη διασπορά γνώσης και εκπαιδευτικού υλικού καθώς και στην ελεύθερη ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων πάνω σε εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα ή γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα.
Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, επιστήμονες διαφόρων γνωστικών αντικειμένων, ιδιοκτήτες ιστοσελίδων - blogs εκπαίδευσης, επιχειρήσεις εκπαίδευσης.
Ενημερώνει γρήγορα και έγκυρα για θέματα που αφορούν στη δημόσια εκπαίδευση, διαγωνισμούς, προσλήψεις, αποσπάσεις και μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, ωρομίσθιους και αναπληρωτές, στα ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα.
Προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό, εφαρμογές λογισμικού, διαγωνίσματα και εργασίες για κάθε γνωστικό αντικείμενο μέσα από μία βάση που διαρκώς εμπλουτίζεται και δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και εκπαιδευτικούς φορείς όλων των ειδικοτήτων να παρουσιάσουν το δικό της εκπαιδευτικό υλικό που φέρει την σφραγίδα τους.
Προβάλει τη δική σας εκπαιδευτική ιστοσελίδα στα μέλη του.
Δίνει βήμα έκφρασης σε όλους όσους έχουν άποψη για τα εκπαιδευτικά θέματα, την εκπαιδευτική επικαιρότητα αλλά και χώρο ανταλλαγής γνώσεων, ειδήσεων και ιδεών για κάθε γνωστικό αντικείμενο στο forum που ήδη λειτουργεί.
Συνεργάζεται με κάθε εκπαιδευτικό που είναι παθιασμένος με το γνωστικό του αντικείμενο, αρθρογραφεί και ενδιαφέρεται για τον συντονισμό της σχετικής συζήτησης στο Forum.