9 Οκτ 2010

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδρομή της ΣΤ' τάξης στην Αθήνα και η εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Η επίσκεψη ξεκίνησε από τον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής απέναντι απ'την είσοδο του εθνικού κήπου, όπου μας παρουσιάστηκε έκθεση με τίτλο «Η Μάχη του Μαραθώνα: Ιστορία και Θρύλος», με αφορμή την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.
Στη συνέχεια μας οδήγησαν στο κτίριο της Βουλής. Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτική ταινία σχετικά με την ιστορία του κοινοβουλίου και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος και των θεσμών. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους της Βουλής και στην έκθεση που παρουσιάζεται στην αίθουσα Ελ.Βενιζέλου με θέμα την ιστορία του κτιρίου.Επίσης μπήκαμε στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Βουλής, όπου μας επιτράπηκε να καθίσουμε στα έδρανα όπου σε κάθε ένα υπάρχει γραμμένο και το όνομα του βουλευτή που κάθεται στις συνεδριάσεις της Βουλής. Εκεί μας εξήγησαν σχετικά με τη χρήση των χώρων της αίθουσας και το πού και ποιοι κάθονται σε κάθε σημείο της.
Μετά την έξοδό μας από τη Βουλή η απαραίτητη βόλτα στην Πλατεία Συντάγματος όπου θαυμάσαμε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Βέβαια περιμέναμε να γίνει και η αλλαγή των τσολιάδων της Προεδρικής φρουράς για να θαυμάσουμε τις καταπληκτικές κινήσεις ακρίβειας.
Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για την άψογη ξενάγηση καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την οικονομική ενίσχυση αυτής της εκδρομής στην Αθήνα.