5 Ιουν 2010

Η βράβευση του μαθητή μας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Έγινε χθες η βράβευση του μαθητή της Δ' τάξης του σχολείου μας, Γιαννούλη Κατσίκη, για τη διάκρισή του στο διαγωνισμό "Ανακυκλώνουμε με Τέχνη", που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε με Τέχνη».Τον Διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Στη συνάντηση του Προέδρου με τους μαθητές παρευρέθηκε η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και η Υπουργός Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.Τα παιδιά, που είναι από σχολεία από όλη την Ελλάδα, (Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Χίο, Άνδρο, Κέρκυρα και αλλού) εξήγησαν στον Πρόεδρο πώς δημιούργησαν τα έργα τους: από υλικά σκληρού δίσκου υπολογιστή, από παλιά φωτιστικά, από χαρτόκουτα, από κουτιά από γάλα, από αυγοθήκες, μπουκάλια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.Στη συνέχεια τραγούδησαν όλα μαζί στον Πρόεδρο ‘χρόνια πολλά’ για τα γενέθλιά του και χάρισαν μερικά από τα έργα τους στον Πρόεδρο. Ο μαθητής μας δώρισε επίσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραδοσιακά γλυκά της Άνδρου.
Νωρίτερα, οι δύο Υπουργοί βραβεύσαν τους μαθητές και εγκαινίασαν στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), την έκθεση «Ανακυκλώνουμε με τέχνη», όπου παρουσιάζονται τα έργα τους. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου.

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας, Γιαννούλη Κατσίκη και του ευχόμαστε να έχει πάντα ανάλογες επιτυχίες. Ευχαριστούμε επίσης τον δάσκαλο της Δ' τάξης, κύριο Λαφαζάνη Στέλιο και τη Σχολική μας Σύμβουλο, κυρία Ειρήνη Βλαστάρη, για την παρουσία της και τη διάθεση των φωτογραφιών από τη χθεσινή εκδήλωση.